Laksepaté med spinat
Laksefars
500 g laksefilet
2 spsk. kartoffelmel
3 æg
2 dl piskefløde
1 dl mælk
Salt og hvidpeber
Fyld
100 g røget laks
175 g hakket spinat
1 æg
Salt
Dressing
Cremefraiche
Sellerisalt
Salt
Evt løg
Pynt
Salat
Citron
Hak eller blend de 500 g laksefilet.
Rør den findelte laks med 2 spsk. kartoffelmel og 3 æg – 1 af gangen, 2 dl piskefløde og 1 dl mælk. Krydr med salt og hvid peber.
Skær 100 g røget laks i små stykker og bland dem i. Lad 175 g frossen, hakket spinat tø og knug den fri for væde. Bland spinaten med 2 dl af laksefarsen. Tilsæt 1 æg og krydr med salt.
Beklæd en aflang form 1½ l med bagepapir. Lad papiret gå godt ud over siderne. Læg halvdelen af farsen i bunden af formen, kom spinatfarsen over og dæk med resten af laksefarsen. Fold papiret ind over farsen.
Bag pateen i vandbad nederst i ovnen ved 175˚ C ca. 1 time. Prøv at stikke i pateen hænger der ingen fars ved og føles pateen fast, er den færdig. Lad pateen afkøle.
Server den med en dressing af cremefraiche, der er smagt til med salt, sellerisalt, peber og fintklippet purløg. Dressingen kan yderligere smages til med lidt revet løg. Portionen giver ca. 20 skiver. Garner lakseskiverne med salat og citron både ved serveringen.